Kaži A: Interaktivno predavanje “Istine i zablude o samoubistvu”

  • Home
  • Programi
  • Kaži A: Interaktivno predavanje “Istine i zablude o samoubistvu”

U subotu, 26. marta 2022. godine, u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije “Danilo Kiš”, volonteri Centra “Srce” iz Novog Sada, volonterske neprofitne organizacije koja se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva, održali su interaktivno predavanje na temu “Istine i zablude o samoubistvu“.

 

Predavanje, kao i razgovor sa prisutnima, imali su za cilj informisanje i edukovanje građana, mladih i profesionalaca u različitim oblastima o fenomenu suicida, kao i razvijanju veština za prepoznavanje faktora koji ukazuju na sucidni rizik. Tokom predavanja bilo je reči o tome da li samoubistvo mora da se dogodi, koliko ozbiljno treba da shvatimo nečije “ne živi mi se više”, koji su to možda znaci, ponašanja, emocije, koje kada primetimo kod drugih bi bilo dobro da reagujemo, šta ako to primetimo kod nas samih, kome se obratiti, da li možemo nekoga pričom i pitanjem o suicidu pogurati ka tome ili možda suprotno…

 

Predavanje u okviru ciklusa „KAŽI A“ organizovala je Fondacija „Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem građana „Psihoartis“ i Centrom „Srce“.

Tags: