Svetski dan muzike: “Otvoreni džem“

Otvoreni dzem

Na Svetski dan muzike, u ponedeljak, 21. juna 2021. godine, mladi muzičari iz Subotice i okoline imali su ponovo priliku, nakon duže pauze koja je bila usledila zbog epidemije uzrokovane virusom covid-19, da zasviraju na otvorenom. U parku Ferenca Rajhla, u zajedničkoj džem sesiji pod nazivom “Otvoreni džem” svirali su muzičari koji su se odazvali pozivu da učestvuju u ovom improvizacijskom koncertu, za koji je jedini uslov bio da sa sobom ponesu svoj instrument.

Muzičku sesiju „Otvoreni džem“ vodio je Pavle Zvekić, mladi subotički muzičar i student muzike na Berkliju, koga su pratili vrsni muzičari: bubnjar Nikola Vladušić, bas gitarista i diplomac takođe Berklija Akoš Forgač, te kantautor Nikola Radonjić. Njima su se potom pridružili i drugi subotički muzičari koji su prihvatili ovaj kreativni izazov i dostojno odgovorili na zadatak!

Program je posetila Članica gradskog veća za kulturu i obrazovanje Milanka Kostić. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Subotice, koja nam je dozvolila da organizujemo koncert na otvorenom.

Organizator muzičke sesije „Otvoreni džem“ je Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“ Subotica.

Veliko hvala svim učesnicima. Vidimo se na nekom novom “Otvorenom džemu!”

Tags: