Promocija knjige „Istorijski zabavnik“

Istorijski zabavnik

U ponedeljak, 28. juna 2021. godine, u Omladinskom klubu “Skladište” Fondacije “DANILO KIŠ” održana je promocija knjige “Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ autorke Aleksandre Bogdanović. Na Vidovdan, značajan dan za našu prošlost, imali smo priliku da pričamo, prisetimo se ili upoznamo sa zanimljivim ličnostima i događajima iz naše, ali i svetske istorije.

 

Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i u svakom smislu neverovatnim ljudima „od Drave do Južne Morave“ koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, a oni to nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kome živimo.

 

Knjiga “Istorijski zabavnik“ uspešno pobija sve predrasude i stereotipe o istoriji kao dosadnom i suvoparnom školskom predmetu, ali i kao nauci, i dokazuje da istorija može da bude i zabavna i privlačna.

 

Autorka knjige je vlasnik i osnivač istoimene Facebook stranice i Instagram profila, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh. Istorijski zabavnik traje već punih 8 godina i okuplja preko 200 hiljada ljubitelja istorije iz celog regiona.

 

Aleksandra Bogdanović je novinarka i komunikolog, a trenutno živi i radi u Beogradu. Ovo je njena prva knjiga.

 

Ulaz je bio slobodan

Tags: