Onlajn galerija: Anđela i Jovana u svetu likovnih umetnosti

  • Home
  • Likovni
  • Onlajn galerija: Anđela i Jovana u svetu likovnih umetnosti
Onlajn galerija

U Onlajn galeriji Fondacije „DANILO KIŠ“, 3. jula 2021. godine, u saradnji sa Osnovnom školom “Matko Vuković” iz Subotice, predstavili smo likovne radove Anđele i Jovane, učenica ove škole.

Među učenicima 6. razreda Osnovne škole “Matko Vuković”, koji su se ove školske godine posebno istakli radom i kreativnošću, izdvajamo dve učenice 6.3 odeljenja: Anđelu Stević i Jovanu Jerković. Obe učenice imaju po trinaest godina, uspeh u školi im je odličan i veoma vole svoje slobodno vreme da provode u crtanju i slikanju.

Anđela se bavi crtanjem i mimo škole od svoje osme godine, a Jovana, osim ljubavi prema likovnim umetnostima, ima afiniteta i prema sportu, pa aktivno trenira odbojku. Obe učenice su u protekle dve godine aktivno učestvovale na konkursima i takmičenjima u okviru nastave likovne kulture, na kojima su postigle i lepe rezultate – nagrade, odnosno pohvale.

Neki od njihovih radova koje smo objavili nastali su u okviru nastave likovne kulture kod nastavnice Dragane Albijanić, a neki samostalno, u slobodno vreme.

Tags: