Omladinska emisija „Otvori oči“

U nedelјu, 31. januara 2021. godine, od 19 časova, na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Fondacije „DANILO KIŠ“ premijerno je prikazana omladinska emisija „Otvori oči“ u produkciji Fondacije.

Prva epizoda nosi naziv „Kultura bez kontakta“. Obrađujemo ovu temu kroz rubrike kao što su: Portret umetnika, Saveti mladom piscu, Kaži A, Klub putnika…

U emisiji su učestvovali članovi i voditelјi kreativnih radionica Fondacije „DANILO KIŠ“, kao i gostujući umetnici. Emisija je snimana u periodu od septembra do decembra 2020. godine, uz poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mera.

Omladinska emisija „Otvori oči“ nastala je iz potrebe da se održi rad sa velikim brojem članova klubova koji rade u okrilјu Fondacije „DANILO KIŠ“ Subotica. Situacija koja je zadesila čitavu planetu, borba sa virusom korona, podstakla nas je da rad sa mladima sagledamo i iz drugih uglova i dokažemo da kultura, umetnost i život postoje bez obzira na okolnosti. Stvar je samo u načinu posmatranja stvari. Stoga smo u rad na emisiji uklјučili svoje članove koji su sugestijama, predlozima i mladom mišlјu obogatili ovaj projekat. Ona bi trebalo da zabavi, edukuje i podrži mlade u njihovoj svakodnevnoj borbi da postanu bolјi lјudi.

„Otvori oči“ nosi simboličan naslov. Tu je da nas podseti da je sve oko nas, samo je potrebno dozvoliti umu da vidi.

 

Tags: