Nagradni video-konkurs na temu “Stalo mi je“

  • Home
  • Aktuelno
  • Nagradni video-konkurs na temu “Stalo mi je“
Konkurs Stalo mi je

Pozivamo te da snimiš kratki neverbalni video na temu “Stalo mi je“ i tako učestvuješ u godišnjem nagradnom konkursu u oblasti umetničkog stvaralaštva Fondacije „Danilo Kiš“.

U kratkom videu (pokušaj da bude bez reči, samo pokret) predstavi nam do čega je tebi stalo.

Da ti olakšamo pristup temi, odabrali smo neverbalni izraz. Možeš da snimiš koreografiju (ples, fizički teatar, performans), obične, svakodnevne pokrete, sportske pokrete, skokove, pokrete svog lica – mimiku, različite gestove, znakove rukama, nogama… svoje ili pokrete drugih. Bez ili uz propratnu muziku, zvukove iz prirode, sa ulice…

Kratak video može da bude napravljen video kamerom, fotoaparatom, mobilnim telefonom. Snimak može da bude u maksimalnom trajanju do 5 minuta, u mp4 formatu.

Prijava na konkurs: Popuni prijavu na linku: https://forms.gle/ufnivPHVYPmprcfX8 najkasnije do 15. decembra 2022. godine, do ponoći.

Rad mora biti autorski.

Mogu da učestvuju mladi od 12 do 30 godina, sa teritorije Grada Subotica.

 

Nagrade:

1. Električni trotinet

2. Tablet

3. Grafička tabla

4. Eksterni hard-disk

5. Pametni sat

6. Bežične slušalice

 

Specijalne nagrade:

1. Onlajn kurs Krojačeve škole

2. Vaučer za kupovinu knjiga u knjižari „Laguna“ u vrednosti od 5000 rsd *2

3. Vaučer za kupovinu knjiga u knjižari „Laguna“ u vrednosti od 3000 rsd

 

Žiri:

1. Stefan Orovec, glumac

2. Mina Vavan, studentkinja multimedijalne režije

3. Igor Greksa, glumac

 

Specijalni žiri:

1. Dijana Lacman, učenica srednje škole

2. Jovana Šarčević, učenica srednje škole

3. Marko Popović, učenik osnovne škole

 

Dizajn plakata: Silvie P. Kinanga, učenica Politehničke škole Subotica na smeru Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda.

Konkurs je otvoren od 5. novembra do 15. decembra 2022. godine, do ponoći.

Za dodatne informacije obratite se elektronskom poštom na: office@danilokis.rs ili na telefon: 024/523-566.

Zahvaljujemo se Krojačevoj školi na podršci i Politehničkoj školi Subotica na saradnji, posebno profesoricama Mirjani Mitrić i Tamari Mitrović.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

USLOVI KONKURSA

Konkurs traje od 5. novembra do 15. decembra 2022. godine, do ponoći.

Na Konkursu mogu da učestvuju mladi od 12 do 30 godina, sa prebivalištem, odnosno boravištem na teritoriji Grada Subotica.

Ukupan nagradni fond iznosi 150.000 dinara.

RADOVI

Kratak video može da bude napravljen video kamerom, fotoaparatom, mobilnim telefonom.

Snimci mogu biti u maksimalnom trajanju do 5 minuta, u mp4 formatu.

Video radovi moraju biti autorski i nije dozvoljeno dostavljati tuđe video snimke/radove na konkurs ili video snimke/radove preuzete sa interneta.

Poslati video radovi ostaju u trajnom vlasništvu Fondacije „DANILO KIŠ“ Subotica.

Lične podatke učesnika organizator će koristiti samo u administrativne svrhe. Ime i prezime učesnika koristiće se isključivo kao potpis za objavljene radove, dok e-mail adrese i brojevi telefona učesnika neće biti objavljivane i koristiće se isključivo u svrhu pozivanja dobitnika, radi obaveštavanja, kao i radi preuzimanja dobijene nagrade. Učesnici učešćem u Konkursu pristaju na pomenute uslove.

Organizator zadržava pravo diskvalifikacije radova koji ne zadovoljavaju zadate kriterijume ili su neprimerenog sadržaja, bez prethodnog obaveštavanja učesnika.

IDENTIFIKACIJA NAGRAĐENIH

Organizator će obavestiti nagrađenu/og učesnicu/ka o datumu predaje nagrade, odnosno pružiti sve ostale informacije od značaja za ostvarivanje prava na nagradu.

Prilikom preuzimanja nagrade, nagrađena/i učesnica/k dokazuje svoj identitet podnošenjem na uvid ličnog dokumenta iz kojeg se na jasan i nedvosmislen način može utvrditi identitet tog lica.

Ukoliko je iz ličnog dokumenta vidljivo da potencijalni pobednik nema prebivalište na teritoriji Grada Subotice, tom licu će biti uskraćeno pravo na nagradu u skladu sa pravilima Konkursa.

Ukoliko nagrađena/i učesnica/k prekrši pravila Konkursa, a naročito ako se uzdrži od dostavljanja podataka od značaja za utvrđivanje identiteta prilikom preuzimanja nagrade, Organizator neće izvršiti dodelu nagrade tom licu.

IZMENA PRAVILA

Organizator može promeniti bilo koje od navedenih pravila Konkursa.

Izmena pravila mora biti javno dostupna u okviru sajta Fondacije “DANILO KIŠ” Subotica.

PREKID KONKURSA

Konkurs se može prekinuti u slučaju nepredviđenih okolnosti o čemu će učesnici odmah biti obavešteni putem pismenog obaveštenja na sajtu Fondacije “DANILO KIŠ” Subotica.

Za dodatne informacije obratite se elektronskom poštom na: office@danilokis.rs ili na telefon: 024/523-566.

Tags: