Meksiko u istorijskoj štampi Srbije

Meksiko

U sredu, 23. novembra 2022. godine, u Fondaciji “Danilo Kiš”, održana je promocija digitalnog portala “Meksiko u istorijskoj štampi Srbije” i otvaranje izložbe pod istim nazivom.

Povodom jubileja – 75 godina diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Markovićˮ iz Beograda je u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji i Udruženjem “Adligat” iz Beograda, pokrenula digitalni portal „Meksiko u istorijskoj štampi Srbijeˮ sa vrednim materijalima koji predstavljaju različite aspekte društvenog života ove zemlje, od privrede, preko obrazovanja pa do spoljne i unutrašnje politike. Digitalni portal prezentuje 353 članka iz istorijske štampe Srbije o Meksiku u periodu od 1844. do 1953. godine, a na izložbi su na panoima predstavljeni najzanimljiviji članci sa portala.

 

Događaju su prisustvovali Ambasador Meksika u Srbiji, Njegova Ekselencija Karlos Isauro Feliks Korona, Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, bibliotekar-savetnik Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” u Beogradu dr Adam Sofronijević i rukovodilac Fondacije Bojan Čiča.

Izložba može da se pogleda radnim danima od 9 do 14 časova.

Tags: