Klub putnika: „Upoznajte Suboticu“

pocetak kluba putnika

Zbog velikog interesovanja za predavanje „Upoznajte Suboticu“  turizmolog Nemanja Mutić nas je u oktobarskom i novembarskom Klubu putnika Fondacije “Danilo Kiš” poveo u turistički obilazak Subotice.

Publika se udobno smestila i zauzela ulogu turiste u sopstvenom gradu. Nemanja je uz priču i fotografije otkrio mnogo skrivenih detalja koji su vredni posete i koji predstavljaju naše prirodno i kulturno- istorijsko blago.  Putovanje kroz Suboticu započeli smo od Železničke stanice. Nakon toga posetili smo najznačajnije građevine poznatih arhitekti Marcel Komora, Deže Jakaba, Ferenca Rajhla i drugih, koje krasi secesijski stil.

Predavač Kluba putnika je  Nemanja Mutić,  diplomirani turizmolog, autor YouTube kanala “Putopisi” (gde objavljuje dokumentarce o svojim putovanjima), predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih putovanja.

Susreti avanturista i ljubitelja putovanja održani  su u četvrtak, 29. oktobra i u utorak 3. novembra 2020. godine u Fondaciji “Danilo Kiš”.