Kaži A: Šta nam poručuju emocije?

U okviru Ciklusa psiholoških predavanja „Kaži A” u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ danas možete da pogledate video predavanje na temu: “Šta nam poručuju emocije?” koje je pripremila Nina Racić, psihološkinja i integrativna psihoterapeutkinja iz Subotice.

Emocije su vrlo važne za ljudsko funkcionisanje i sporazumevanje. One su tu da nam pošalju poruku o nama samima ili o nečemu što se oko nas dešava. Verovatno se većini desilo bar jednom da osete neku emociju i da ne znaju zbog čega je ona tu. Može nam se se desiti i da znamo šta osećamo i zbog čega to osećamo i tada budemo ljuti, ljubomorni ili tužni, ali ne damo sebi da to osetimo do kraja, a pogotovo da to pokažemo, jer zna da bude vrlo teško ili neprijatno.

Na predavanju Nina govori o tome: Kakve emocije postoje i koja je njihova funkcija? Kako one nastaju i koje im značenje mi dajemo? Da li je bolje biti racionalan ili emotivan? Šta se dešava ako dugo potiskujemo neku emociju?

Nina Racić je psihološkinja i integrativna psihoterapeutkinja. Ima višegodišnje iskustvo u savetodavnom i radioničarskom radu sa mladima i odraslima na teme partnerskih odnosa, partnerskog nasilja, emotivne pismenosti. Bavi se individualnom psihoterapijom u okviru Centra za lični razvoj “Spektrum” u Subotici i Novom Sadu.

 

Tags: