Humanitarni koncert “Deca za decu s ljubavlju”

  • Home
  • Aktuelno
  • Humanitarni koncert “Deca za decu s ljubavlju”

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ je treću godinu zaredom organizovala humanitarni program pod nazivom “Deca za decu s ljubavlju”. Ovoga puta onlajn koncertom muzičara i bendova želimo da podstaknemo građane da učestvuju u akciji darivanja novogodišnjih poklon paketića za decu – korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica, kojih ima 230, uzrasta od 2 do 14 godina.

Program “Deca za decu s ljubavlju” ove godine smo organizovali u saradnji sa Crvenim krstom Subotica, predstavnicima najveće i najstarije volonterske organizacije u zemlji, upravo 5. decembra – na Međunarodni dan volontera. Na taj dan pre tačno 50 godina stvoren je program Ujedinjenih nacija za volontere. Volonteri su ljudi dobre volje, a pomaganje i posvećivanje vremena drugima smatraju izrazom ljudske humanosti, solidarnosti, kao i osećanjem odgovornosti za svoju zajednicu. Stoga pozivamo i vas da postanete volonteri!

U humanitarnom koncertu su nastupili mladi bendovi i muzičari:
Pavle Zvekić & Juan Saus Ruiz
CurlyO (Diana Savić, Ozsvár Lilien, Albert Réka)
Folius (Bojan Temunović, Stanislav Čeman, Igor Tasić, Aleksandar Savić)
Grupa muzičara okupljenih oko ideje “Muzikom protiv bolesti” (Bojan Temunović, Nikola Stanin, Marko Babičković, Josip Ivković, Marko Perušić)
Marko Križanović i Šandor Kolompar
Nidžo i Vale (Nikola Radonjić, Valentino Rončević)
The Coil (Vukašin Plavšić, Milica Nikolić, Uroš Ambruš, Valentino Rončević)

Zbog pandemije izazvane korona virusom humanitarni koncert „Deca za decu s ljubavlju“ je održan onlajn, čija je veb premijera bila u subotu, 5. decembra 2020. godine, na Facebook stranici Fondacije „Danilo Kiš“.

Svi zainteresovani novogodišnje paketiće mogu doneti u prostorije Crvenog krsta, na adresi Trg žrtava fašizma br. 3, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Akciju prikupljanja paketića možete podržati i uplatom na račun: 310-152544-33, NLB banka AD Beograd, Crveni krst Subotica – gradska organizacija.
Organizator zadržava pravo izmene programa.